روز چهارشنبه مورخ 96/3/24 اداره كل ثبت احوال استان گيلان با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گيلان همایش روز ملی جمعیت را در سالن اجتماعات معاونت بهداشتي علوم پزشكي با حضور مدیران دستگاههای اجرایی ، اساتيد دانشگاه کارشناسان آمار جمعیتی دستگاههای اجرایی ،معاونین و روسا و کارشناسان ثبت احوال و علوم پزشكي برگزار نمود .
در ابتدای این همایش آقای دکتر نقی پور معاون بهداشتي دانشگاه گيلان ضمن خیر مقدم به حضار با اشاره به سياست هاي ابلاغي جمعيت از سوي مقام معظم رهبري ، جمعیت را يكي از ارکان قدرت و ثبات هر كشور ذكر نموده وبيان نمودند كه با در نظر داشتن نقش موثر عامل جمعیت در پیشرفت کشور ، لازم است برنامه ریزی های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور متناسب با جمعيت انجام گیرد.
سپس آقای روحانی فر مدیر کل ثبت احوال استان گیلان و دبیر شوراي راهبردي جمعیت استان ضمن بيان شعار همايش "میخواهیم همه دیده شویم"؛ برنامه ريزي و اجراي طرح هاي ويژه براي ايجاد اشتغال جوانان را از جمله راهكارهاي موثر براي برخورداري از يك جمعیت مطلوب دانستند، ايشان با اشاره به افزايش جمعيت سالمندي استان گيلان ، اين استان را يكي از سالمندترين استانهاي كشور عنوان نموده و در اين راستا كاهش جمعیت و كاهش باروري را يك تهدید جدی برای کشور دانستند كه در این راستا همکاری و همبستگی همه اعضای شورای راهبردی جمعیت بر طبق وظايف محوله در سیاست هاي كلي جمعيت را خواستار شدند. آقاي روحاني فر در خاتمه ضمن ارايه گزارش مبسوطی از وضعیت آماری استان برخي از شاخص هاي جمعيتي جهان ، ايران ، و گيلان را بايكديگر مقايسه نمودند.
در ادامه همايش آقای پور حسن مدیر کل محترم امور اجتماعی استانداری گیلان دیگر سخنران این مراسم گفتند : جمعیت مبنای شناخت هر کشوری است. ايشان با اشاره به نقش استانداري در فراهم كردن زیرساختها و فرهنگ سازي در افزایش جمعیت، یادآور شدند كه برای داشتن برنامهریزی درست و مطلوب باید همه دستگاههای اجرایی اقدام نمايند و يكسري از اقدامات حمايتي نيز با توجه به شرايط استان گيلان انجام پذيرد.
در ادامه همايش آقاي دكتر كنعاني استاد دانشگاه با اشاره به هرم سني جمعيت در سرشماري سال 1395 گفتند هم اكنون پنجره جمعيتي استان گيلان با چالش هايي روبرو بوده و محرك هاي جمعيتي وارد جمعيت نشده است كه يكي از علل عمده آن پايين بودن باروري مي باشد ايشان گفتند نرخ باروري گيلان بسيار پايين مي باشد لذا براي پيشگيري از كاهش جمعيت در استان بايد گشتاور جمعيتي عمل نموده و نرخ باروري كل استان ( TFR ) به عدد2/1 برسد.كه در اين زمينه با سياست گذ اري های مناسب در جهت بهبود وضعيت زندگي، اقتصاد ، بهداشت ، تغديه ، سلامت مي توانيم از جمعيت مطلوب كه هم اكنون از آن برخورداريم استفاده نماييم .
پس از آن آقاي اكبري رئیس گروه آمارهای ثبتی و فرابری و پردازش داده سازمان برنامه و بودجه در رابطه روش سرشماري جمعيت و وضعيت جمعيت شاغل ، بيكار و نرخ مشاركت در استان به تفصيل سخن گفتند و بيان داشتند : نرخ مشاركت استان هميشه نسبت به كشور بالاتر بوده كه بايد از آن بهر برداري نمودايشان بالابودن نرخ مشاركت را همراه با افزايش نرخ اشتغال بسيار مثبت دانسته و سياست گذاري ها را از عوامل اصلي اين موضوع ذكر نمودند.
همايش روز ملي جمعيت در پايان با بازديد مدعوين از نمایشگاه تخصصی اداره کل ثبت احوال گيلان و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شامل ؛ سالنامه های آماری، فصلنامه جمعیت، خبرنامه های تخصصی، تحلیلی و نشریات مربوط به دستاوردهای داده های ثبتی ثبت احوال همچنین بروشور و کتابچه هایی در خصوص شیوه زندگی، ناباروری وتابلوهاي سلامت و فرزند آوري ... به پايان رسيد .